Teka Apakah Benda Pink Ini?

Assalamualaikum wbt,

Salam hari Jumaat yang ceria. :) Apa khabar anda semua hari ini? Alhamdulillah, semoga semuanya sihat-sihat belaka. Pink! Hari ini kita bercakap tentang sesuatu yang pink okeh. Anda suka pink kan? Saya tidak suka pink.

Oklah, kita main teka-teka kejap ye. Kalau dapat teka anda semua memang hebat.

Sila teka apakah benda berwarna pink ini? C'mon peeps. Take a guess.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.


Kalau anda semua teka aiskrim, anda salah. 

SEBAB.............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ini ialah daging ayam yang diproses. Semua bahagian ayam seperti paruh, ginjal, kepala, kaki dan perut dikisar di dalam sebuah mesin sehingga lumat menjadi this pink gooey paste. Euwwwww.. Paste ini sangat berbakteria dan untuk mengelakkan bakteria merebak paste ini direndam di dalam larutan amonia. Selepas itu perisa dan pewarna tiruan dimasukkan ke dalam paste ini.

So what do they make from this pink good of awesomeness? Look below. God help me for exposing the truth.






Masihkah anda berselera?


Sumber: emel

10 comments:

  1. yuckkk!! kat ngara barat je ni actually.

    ReplyDelete
  2. ya, saya yakin kat malaysia tak wujud perkara macam ni. sama jugak macam cara diorang matikan lembu utk jadikan daging burger. bukan diorang sembelih, tapi letak dlm satu mesin, pastu mati kojol macam dan semua organ termasuk tahi digabungkan dlm 1 benda

    saya tak yakin perkara ni berlaku kat malaysia

    ReplyDelete
  3. hahahaha........ewwewwewww!!!
    tapi nyummy plak.....hahaha

    ReplyDelete
  4. syukran ye ukti 4 share..

    ReplyDelete
  5. xkan daging ayam isi dalam k0tak..macam p0lymer jer..

    ReplyDelete
  6. Anda suka pink kan? Saya tidak suka pink.


    tapi latar belakang blog anada warna pink.

    bagaimana? kata-kata tidak selaras dengan tindakan :)

    fakta yang menarik. terima kasih atas artikelnya.

    NFM

    ReplyDelete

Syukran for your nice comment. Please leave your comment again!!! (^_^)

 

Copyright © 2013 | Wanita Mustanir | by Cik Bulat