Rezeki Lagi

Rezeki Ramadhan.

Umat Islam perlu yakin dengan sepenuh-penuhnya bahawa rezeki terletak di dalam kekuasaan Allah atau di tangan Allah, bukan di tangan makhluk.

Katakanlah: "Siapakah yang memberi rezeki kepada mu dari langit dan dari bumi?" Katakanlah: "Allah", dan Sesungguhnya Kami atau kamu (orang- orang musyrik), pasti berada dalam kebenaran atau dalam kesesatan yang nyata. (TQS Saba’:24)

Dan berapa banyak binatang yang tidak (dapat) membawa (mengurus) rezekinya sendiri. Allah-lah yang memberi rezeki kepadanya dan kepadamu dan Dia Maha mendengar lagi Maha mengetahui. (TQS Al-Ankabut:60)

Katakanlah: "Wahai Tuhan yang mempunyai kerajaan, Engkau berikan kerajaan kepada orang yang Engkau kehendaki dan Engkau cabut kerajaan dari orang yang Engkau kehendaki. Engkau muliakan orang yang Engkau kehendaki dan Engkau hinakan orang yang Engkau kehendaki. di tangan Engkaulah segala kebajikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu. (TQS Ali Imran:26)

2 comments:

 1. pergghh.. kedekutnya dia nak ajar

  ReplyDelete
 2. hehehe..

  bukan kedekut lah..

  ok, macam nih.. kalau awak nak mudah, awak boleh terus klik nuffnang saya.. atau ke sini, http://www.nuffnang.com.my/..

  kat situ awak sign up...isi apa yang patut.. nanti dia ada suruh letak ads..means koding utk letak iklan nuffnang di belog awak..

  then, awak follow apa yg disuruh.. dah siap.. bolehlah earn form nuffang..

  ReplyDelete

Syukran for your nice comment. Please leave your comment again!!! (^_^)

 

Copyright © 2013 | Wanita Mustanir | by Cik Bulat