Luahan Rasa 1

Jika kebahagiaan ku diragut tika ini, ia bukan halangan untuk ku terus maju melangkah.. Andai ku toleh ke belakang, pasti aku akan kecundang.. Namun satu harapan ku, moga redha Allah bisa ku raih, agar hari mendatang menjadi semakin bersinar untuk terus ku berlari..

Ketenangan yang dicari, mungkin terpancar di lorong sufi.. Kedamaian diri perlu juga ditemui, Biar bersuluh cahaya walau di dlm gelapnya bumi, Namun, hadirnya bahagia adalah ciptaan Ilahi..

Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami. Engkaulah Penolong kami; oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir. (TQS Al-Baqarah [2]:286)

Wallahua'lam

No comments:

Post a Comment

Syukran for your nice comment. Please leave your comment again!!! (^_^)

 

Copyright © 2013 | Wanita Mustanir | by Cik Bulat