Albi Nadak is a JIWANG song from Arab.. Hee

 Albi Nadak

Leek, ana milk leek
ta'ala arrab dommeni, makhtag
eleek, o rokhi feek
ya hob 'omr ana 'omri kollo hakhyesho leek

hawak howa el khaya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi monaah
agmal malak, yekoon ma'ah

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa khaneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashana 'ineek
wa 'omri fadak

Eh, akhtag le eh
law konti ganby ma'aya daiman kolly eh
ya dana min zaman
makhtag le alb yehess beya o ahess beek

hawak howa el haya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi mona
agmal malak, yekoon ma'a

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah bad esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmanak teb enta wayaya
yah ba'd esneen, ba'd elsneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

Translated into Bahasa Melayu

Albi Nadak by Fares

Hanya padamu...
Diri ini hanya milikmu
Datanglah dekat
Air mataku mengalir
Mengharapkan mu

Hanya padamu...
Dan jiwaku padamu
Wahai kasihku usia kita,usiaku
Seluruh hidupku untukmu

Cintamu adalah hayatku
Dirimu buat kita bercinta sebenar2 cinta
Hatiku disini, keindahanmu millikku
Jadi bersatu

Hatiku memanggil
Harapkan engkau sentiasa kekal
Hanya dirimu
Selepas bertahun lihatlah sayang
Kita berjumpa di sini dan bersama
Airmataku mengalir keranamu
Engkaulah kekasih, hidupku hanya untukmu
Seluruh hidupku, usiaku..
Kerna matamu, aku serahkan segalanya

Apa yang daku harapkan
Indahnya kau disisi bersamaku selamanya
Katakanlah kepadaku..
Diri ini..sekian lama mengharapkan
Hati ini, perasaan ini
Bersama hati dan perasaanmu

7 comments:

  1. saya pun suka jugak.. tak sangka ia adalah lagu jiwang.. hee

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wbt
    Dlm mukadimah tafsir AlQurthubi M/s12 dari Tabaat(hadis) Darul Syuib AlMasriah berkaitan dgn (Surah Al`Araf:204وَإِذَا قُرِئَ ٱلۡقُرۡءَانُ فَٱسۡتَمِعُواْ لَهُ ۥ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّكُمۡ تُرۡحَمُونَ Dan apabila dibacakan Al Qur’an, maka dengarkanlah baik-baik, dan perhatikanlah dengan tenang agar kamu mendapat rahmat.) bahawa Rasulullah saw bersabda,`Sesungguhnya pada nada menaik (AtTarjii`) dan nada menurun (AtTatriib) nada yg bukan dari Arab dan suara2nya. Hendaklah kamu awasi lagu2 org2 fasik dan lagu2 Ahli Dua Kitab (Yahudi dan Nasaro). Akan terbit nanti selepasku satu kaum dimana mereka menendangkan AlQuran dgn menaikkan nyanyian dan lolongan itu. Tidak mrk melepasi kerongkong, yg memfitnah (mengkufurkan) hati2 mrk dan hati2 org2 yg mendengarkannya. Wallahulam

    ReplyDelete
  3. Salam semua..

    Lagu ni dah lama dah. From tahun 2002 lagi.
    Penyanyi dia Fares.

    Saya dah lama hafal lagu ni time popular dulu.
    Apapun lagu ni memang best..

    ReplyDelete
  4. ros pown dengar selalu lagu ni~ diberi oleh sumone!;)

    ReplyDelete

Syukran for your nice comment. Please leave your comment again!!! (^_^)

 

Copyright © 2013 | Wanita Mustanir | by Cik Bulat