Dari Pagi-Petang-Malam : UPSI-Kampar-Puchong-Ampang

Salam hari Isnin dan Assalamualaikum.

Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan sangat dipermudah.

Semalam kami sekeluarga menghantar adik saya ke universiti. Perjalanan yang memakan masa sejam lebih itu banyak memberi pengalaman buat saya dan keluarga amnya. Rupanya hampir setahun kalau saya tak silap, saya tidak melalui lebuh raya Utara-Selatan. Dengan kata lain, dah lama saya tak berjalan. Hee.

Bila keluarga saya balik kampung, saya tidak dapat ikut kerana ada kuliah dan hal-hal universiti. Dan semalam, saya dapat juga berjalan dan singgah di kampung sekejap.

Segala urusan pendaftaran adik saya berjalan dengan lancar. Seperti biasa, tahun 1 budak U mesti dapat bilik tingkat atas sekali. Hee. So, memang boleh sihat bila tahun 1. Semoga Uda maintain dengan study. Ameen.


Sebelum masuk ke Kolej Za'ba UPSI. Banyak kenderaan keluar masuk.Ramai ibu bapa dan keluarga menghantar anak-anak mereka untuk meneruskan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.
Uda juga tidak terkecuali. HeePerkarangan kolej kediaman Uda.
Men are not allowed. =D


Alangkah damainya tinggal di sini. Bumi nan hijau, sejuk mata memandang.
Sangat segar untuk study di sini.
Tak macam tempat menara gading saya, semuanya dipenuhi dengan tumbuhan konkrit yang pelbagai warna lagi meninggikan 'global warming'
huhuhu.


Perjalanan diteruskan ke arah Utara. KAMPAR. Singgah di kampung melawat embah, bertanya khabar. "Lamanya tak jumpa Angah" Saya hanya mampu tersenyum. Memang saya dah jarang balik kampung sebab saya selalu tak dapat ikut keluarga bersama. Alasannya sama seperti yang saya nyatakan di atas tadi. Kesian embah tinggal sorang-sorang. Tapi nak buat macamana, siapa yang nak tinggal kampung dengan embah. Saya?? ^_^'

Gerai buah-buahan dekat kampung saya.
Saya lupa apakah nama penuh GBBS. ^_^'
Gerai Buah-buahan Segar. Hee.
Jemputlah membeli buah-buahan di sini.

Tiba di rumah, bersiap-siap ke kenduri kahwin seorang sahabat saya, Zura. Pengantin serba 'maroon', sangat sepadan. Semoga bahagia Puan Zura dan En Amin. =)


Nota: sekadar memanaskan jari jemari dan mencari idea untuk entri yang lebih berat lagi intelektual. =D Sekian.

2 comments:

  1. sesak juga tanjong malim semalam.

    ReplyDelete
  2. aah, sangat sesak tanjong malim semalam.. after je tol, memang jam.. =D

    ReplyDelete

Syukran for your nice comment. Please leave your comment again!!! (^_^)

 

Copyright © 2013 | Wanita Mustanir | by Cik Bulat